Om mig

Vem är jag? Hur kommer det sig att jag har valt att engagera mig inom kost- och hälsa samt funktionsmedicin?


Bakgrunden till att jag började intressera mig för kost, hälsa och funktionsmedicin är min egen resa som började med diagnosen Hashimotos år 2009 samt då svåra problem med IBS. I samband med detta började jag starkt ifrågasätta rimligheten i att gå runt och vara kroniskt sjuk. Visserligen hade jag innan dess varit mer kostmedveten än de flesta andra, men kände i och med dessa nya diagnoser att jag borde kunna göra mer. Min första uppenbarelse fick jag när jag upptäckte LCHF januari 2011 och insåg hur jag under lång tid hade belastat min kropp med exempelvis spannmål. Efter endast tre dagar på LCHF var min IBS som bortblåst och jag var alldeles hänförd och slukade litteratur på både svenska och engelska för att lära mig mer. Detta var min övertygelse under flera år, men det kändes ändå som om jag missat något eftersom hälsan inte var på topp. Januari 2016 kom droppen som fick bägaren att rinna över då många år av kronisk stress gjorde sig påmind i form av utmattning, ett abrupt nytt uppvaknande. Magen började krångla igen och jag var konstant trött och håglös. Jag kände att jag nått botten, men med en rejäl portion envishet och rätt verktyg så var jag ändå övertygad om att kunna komma tillbaka igen, kanske inte dit jag var innan eftersom jag visste att det var bland annat min dåvarande anställning som gjort att jag blivit utmattad, nej snarare en mer medveten person som skulle lyssna på sig själv på ett annat sätt och bejaka sina intressen och framförallt sitt eget liv. En total utmattning får en att lyfta blicken och sätta på sig de granskande glasögonen och skärskåda sitt tidigare liv. Jag såg först då på riktigt hur jag under många år hade ignorerat mig själv och mina egna behov för att istället arbeta enbart för att tjäna pengar och göra min arbetsgivare nöjd samt ta hand om familjen när jag kom hem. Jag hade inga hobbies (förutom kost och skönlitteratur), hade slutat ägna mig åt sånt som tidigare skänkt mig glädje, all min tid och ork gick åt att göra andra nöjda och jag glömde bort mig själv totalt. Jag lät mig svepas med i den kroniska stressen vilket innebar att jag inte ens hade tid att stanna upp och fundera på vad jag själv ville göra med mitt liv. Ibland krävs en katastrof för att man ska kunna stanna upp och lära känna sig själv och detta har jag ägnat mycket tid åt sedan januari 2016, att lära känna mig själv.


2018 blev en definitiv vändpunkt för mig. Jag sa upp mig från min dåvarande anställning som ingenjör sedan många år tilllbaka för att istället hitta mig själv och kunna fördjupa mig inom mina intressen i kost och hälsa och studerade därför till kost-och hälsocoach på Paleo Institute samt började starta upp mitt företag. Sedan november 2019 är jag även  funktionsmedicinsk terapeut vilket gett mig ytterligare verktyg att hjälpa andra och mig själv.

 

Eftersom jag har mångårig erfarenhet av att dels leva med och hantera sköldkörtelproblematik samt att komma tillbaka från en utmattning så kommer jag lägga fokus på att hjälpa kvinnor med sköldkörtelproblem/stressrelaterad ohälsa, men har även erfarenhet av att ha hjälpt klienter med diabetes typ 2, IBS, parkinson's, restless legs syndrome, hormonella obalanser mm.


Min logotype med den blå fjärilen representerar sköldkörteln och pånyttfödelse, och företagsnamnet är vår inre styrka, vår livsstyrka.


Tack för att du tittade in!


Varma hälsningar från

Annelie

3
10
4
8
5
6
11
sjön2
1
IMG_20190929_103724
IMG_20190929_104019
solnedgång
IMG_20200110_101051
EFFECTS